Havvandskøling - Frikøling

Havvandskøling er en bæredygtig kølingsteknik.

Havvandet bliver eksempelvis brugt til at køle ventilationssystemer hvor havvandets naturlige lave temperaturer køler vandet i bygningernes sekundære system hvilket er med til at spare på energiforbruget.

Havandskøling / Frikøling bruges også flittigt i processer / produktioner sammen med interne centrale køleanlæg.- Køling af interne kølekredse.

Fra oktober/ november måned og frem til april / maj måned er havvandstemperaturen forholdsvis lav og kan derfor udnyttes til at køle med.

Havvandsvekslerne som er en stor del af systemet skal naturligvis vedligeholdes, da muslinger, græs, tang og andet godt for havet sætter sig i vekslerne og så falder ydelsen. 

En CIP aftale- læs mere her (løbende vedligehold) kan forlænge levetiden på veksleren.  

Komplet renovering  - læs mere her.

Herunder ses en veksler hvor kanalerne er tilstoppet med muslinger, skaller etc.

Her skulle veksleren skilles ad og renses i bund. Pladerne har været på servicecenteret for renovering.   

       

Filter løsninger

Der findes mange forskellige filter løsninger. Nogle af dem kan du finde her under

Alfa Laval-filtret (ALF) består af en række automatisk selvrensende filtre, der hovedsageligt bruges til at beskytte varmevekslere mod tilstopning og tilsmudsning. Filteret bruges i forskellige industrier, hvor kølesystemer bruger eksempelvis havvand som kølevand.

Filter fra Dango & Dienenthal GmbH er også repræsenteret her og bruges ligeledes i industrier hvor havvandet kan skabe udfordringer med belægninger eller tilstoppede vekslere.

Klik på de forskellige filterløsninger og læs mere